Seda suurepärast ja lihtsat rooga sõime me esimest korda 2014. aasta talvel Montrealis ühes Korea söögikohas. See hakkas meile nii meeldima, et sööme seda igal võimalusel, kui kuskil menüüs näeme. Korea restoranide menüüdes seda alati pole, sestap teeme me seda ka kodus ka ise.
Kuigi koostisosad on väga lihtsad ja neid on vähe, on võimalik seda rooga valmistada väga erinevalt: paksema ja nätskema taignaga, õhukese ja vedela taignaga, magedamat ja maitsekamat, rohkema või vähema sibulaga. Koreas käies saime ka väga erinevat tüüpi haemul pajeoni, millest mõned meile sugugi ei meeldinud.
Tegemist on äärmiselt lihtsa toiduga, millel on sisuliselt kolm-neli komponenti: ohtralt rohelist sibulat, üks-kaks mereandi ja poolvedel taigen. Kodus teeme me tavaliselt seda krevettide ja makraga, aga võib teha ka kalaga või kalmaaridega.
Ühe suuremat sorti koduse kiirelt valmiva pannitäie jaoks läheb vaja järgmisi asju.
Taigen:
- 100g jahu
- ~130g vett
- teelusikatäis soola (või maitse järgi rohkem või vähem)
- 1 suuremat sorti muna
Täidis:
- Ohtralt rohelist sibulat (ikka nii et mustab, sibul peab taignast pärast kenasti välja paistma)
- 60g väikeseid krevette (väikesed, sest suured on liiga paksud ja võivad küpseda ebaühtlaselt)
- 60g makrat/krabipulki
Sega taignaosised kokku. Tekkima peaks selline poolpaks taigen. Lõika sibulad ca 5 cm pikkusteks tükkideks. Võid jätta ka pikemad kui soovid, vahel jäetakse need pea terve panni pikkuseks. Sega sibul taignasse.
Aja pann mõõdukalt kuumaks, vala juurde ohtralt õli. Kuival pannil seda päris hästi teha ei saa. Kui pann kuum, kalla taigen pannile ja aja kiiresti kulbipõhja või lusikaga veidi laiali, sest ise see väga hästi ei valgu, eriti, kui selles palju sibulat sees on. Puista taignale mereannid.
Küpseta, kuni pannkook on alt kuldpruun. Keera ringi ja küpseta ka teiselt poolt. Ringi keeratemisega tasub olla hoolikas, täidisega taigen on suhteliselt raske ja peenikese pannilabidaga keerates võib kook pooleks murduda.
Küpseta ka teiselt poolt, kuni valmis. Väikesed krevetid või kalmaarirõngad küpsevad kiiresti.
Valmis! Kokku võtab haemul pajeoni tegemine maksimaalselt 15 minutit.
Kui kodus rohelist sibulat parasjagu olema ei juhtu, siis võib selle asendada millegi muuga. Meie oleme seda asendanud näiteks peenikeseks lõigatud suhkruhernestega või viimati hoopis riivitud porgandi ja hernestega.
Meie teeme sinna juurde ka teravat soja-tšillikastet, retspeti võib maha vehkida näiteks siit: http://www.kitchenbowl.com/recipe/L6ZAbHGCMy/pajeon-korean-pancake-dipping-sauce. Viimati tegime ka terava porgandisalati. Ka selle retsept on meil kuskil siin olemas.