Kohupiimakook

Ragne retsept. Tuli väga meeldivalt õhuline.

Tegime ilma rosinateta riccottast, üks oli magus, teine mitte. Suhkrut lisasin pisut juurde ja laimimahla.

http://www.kokkama.ee/2008/07/suussulav-kohupiimakook.html

Põhi:
100 g toasooja võid
2 spl suhkrut
1 muna
2 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
näpuotsatäis soola

Vahusta või suhkruga, lisa muna ja sega ühtlaseks. Seejärel lisas jahuga segatud küpsetuspulber ning sool. Sega kõik ühtlaseks taignaks. Suru taigen ühtlaselt koogivormi põhja. Kasutasin 26cm läbimõõduga ümmargust koogivormi ning asetada täidise valmistamise ajaks külmkappi.

Täidis:
2 pk (2x200g) (teralist) rosinatega kohupiima
1,5 dl suhkrut
200 g hapukoort
3 muna
3 spl jahu
soovi korral rosinaid

Munakollased vahustada suhkruga heledaks vahuks. Munavalged vahustada kõvaks vahuks. Kohupiimad, munakollastevaht, hapukoor, jahu, (rosinad) segada. Kõige lõpuks lisada ettevaatlikult lusikaga segades munavalgevaht. Täidis valada põhjale. Küpsetada umbes 40 minutit 200 kraadises ahjus. Alguses panna 20 minutiks alumisse vahesse, et põhi paremini küpseks, siis küpsetada edasi keskmises vahes.

Hüva nõu: Maitse teeb rikkamaks, kui täidisele lisada paar tilka mandliessentsi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright Paprika 2025
Shale theme by Siteturner