Seda kooki tehes läks alguses kuidagi kõik pekki. Ragne ütleb, et 26cm vormi jaoks tuleb teha pool kogust, aga 2 muna ja pool klaasi jahu ja veerand klaasi suhkrut (ma teen alati Ragne retsepte poole suhkrukogusega) oli nii vähe, et vormi põhi isegi ei kattunud täielikult taignaga, nii et tegin teise portsu tainast veel juurde. Aga selle tulemusel mõõtsin midagi valesti, nii et esimene kord ei tulnud teab mis mõnus.
Teine katsetus oli täpselt retsepti järgi (ainult suhkrut mõnevõrra vähem) täiskogus ja 26cm vorm ja tuli hea küll. Ragne versioon on ilmselt väga õhuke kook, meil on selline paksem ja biskviidisem.
Lühidalt vahustasime 4 muna suhkruga (vähem kui klaas) võimalikult vahule, lisasime klaasitäie jahu ja 1tlk küpsetuspulbrit. 200 grammi rabarberit seisis suhkrus ja 1,5tl kaneelis kuni muna vahtu läks. Siis tainas vormi, rabarber peale. Rabarberist tulnud vedelik sisse ei lähe. Ahjus 25 minutit. Nämm!
http://www.kokkama.ee/2008/06/kiire-rabarberikook.html
See on katse number kaks
Ja see siin katse number kolm. Lisanditega koos eriti maitsev.